dimarts, 20 de gener del 2015

Rodallibres


Aquest curs els alumnes de quart també participem en el projecte Rodallibres. 

En què consisteix?

Doncs es tracta de compartir entre tota la classe la lectura de cinc llibres amb característiques diferents. 


Com el portem a terme?

Hem dividit la classe en quatre grups i cadascun llegeix un mateix llibre durant quatre setmanes. Una vegada hem acabat un llibre el fem rodar, és a dir el passem a un altre grup. El cinquè llibre es llegeix a la classe de castellà i es treballa d’una manera diferent.

Cada setmana dediquem una estona a explicar les lectures, parlem dels personatges, de les aventures, de com ens hem sentit mentre llegíem. També investiguem sobre el significat de les paraules desconegudes i anotem en un petit diccionari aquelles paraules que creiem imprescindibles per a poder comprendre les històries. A més a més mentre llegim anem pensant preguntes que podem fer a qui conegui el llibre sense oblidar-nos de les respostes.

Per què participem en el Rodallibres? Per poder parlar de llibres i de la seva lectura entre nosaltres i així poder descobrir altres punts de vista sobre la mateixa història. I a final de curs, participarem en una trobada amb la classe de quart d’una altra escola i conviurem compartint la mateixa experiència.







En aquestes fotografies veieu el primer dia de Rodallibres, quan ens van presentar els llibres que llegiríem.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada